Genesius is de oudste toneelgroep van Helmond, opgericht op 31 januari 1899, dus met een rijke historie. Je kunt met recht spreken dat Genesis bij het cultureel erfgoed van Helmond hoort.

Met zo’n 40 enthousiaste leden brengen wij 2 à 3  producties per jaar ten tonele. In 2009 vierden wij ons 110 jarig bestaan met de prachtige productie “De vliegende Hollander” en in 2014 hebben we ons 115 jarig bestaan gevierd met de productie “De Zwarte Ruiter”. En in 2019 (120 jarig bestaan) speelden we Winnie de Poeh.

In 2025 vieren we ons 125 jarig jubileum! Ons programma in 2024 zal helemaal in het teken staan van dit bijzondere jubileum!

St. Genesius streeft naar hoge kwaliteit en gezelligheid. Wij huren meestal  professionele regisseurs in om bijzondere producties van de grond te krijgen. Hierdoor kunnen de leden hun acteerprestaties ontwikkelen en kan het publiek genieten van mooie voorstellingen. Maar ook eigen leden die aspiraties hebben in het vak van regisseur, scenarioschrijver, grimeur, decorontwerper en kostuumontwerper kunnen binnen de vereniging hun dromen waar maken!

Meer weten?
Neem dan even contact met ons op, via genesius-helmond@hotmail.com

Ter gelegenheid van ons 110-jarig bestaan werd de volgende documentaire gemaakt: